Papanasi

          Papanasi cu smântână si dulceată de vișine 


Aceasta rețetă de papanasi este extrem de rapida si de gustoasă. 
Un desert pe care nu-l poti ezita si care te va face să-l pui mereu in gândul si farfuria ta🤭😊
 
INGREDIENTE:
  • 500g brânză vaci
  • 2oua
  • 2-3 linguri zahar 
  • 200-300g faina
  • 1 linguriță bicarbonat sodiu 
  • 1 prag de sare 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • Coaja de lămâie 
  • Esență vanilie 
  • Smantana 
  • Dulceata visine,capsuni,afine (prefențial)
Într-un bol se amesteca ingredientele : 
Punem ouale si le amestecam cu zaharul,esența vanilie,brânzica de vaci,coaja de la o lamaie,zahărul vanilat si 200-300g faina,se pune treptat (se pune până devine o coca maleabila si buna de lucrat,nu trebuie sa fie nici foarte moale ca,coca sa se lipească de mâini dar nici un aluat tare) se frământă până devine un aluat usor de modelat.


Se lasă timp de 10 min,în timpul acesta de pregăteste blatul de masa,tapetat cu faine. Modelăm bilute si covrigei in mod egal. 
Punem la prăjit în ulei incis si lăsăm să se rumenească pe o parte si pe alta. 


Pofta Buna!😊 







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare